В МОН завершили реєструвати на пробне ЗНО школярів 10 та 11 класів

В Міносвіти розповіли, які зміни в ЗНО чекають старшокласників, та коли відбудеться пробна та основна сесія ЗНО. Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Пробне ЗНО

Цього року учні зможуть оцінити свої сили наприкінці березня. Так звана репетиція перед великими тестами пройде 19 та 26 березня.

В перший день 19 числа будуть складати тести з української мови, української мови і літератури. А 26 - з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, іноземних мов. Результати будуть відомі 21 та 28 березня, відповідно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

ЗНО. Фото: YouTube
ЗНО. Фото: YouTube

Цього року, захотіли взяти участь у пробному тестуванні 196 833 учасників.

У МОН запевняють, що тести допомагають краще впоратися з тестами, що відповідають вимогам програм ЗНО, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт основної сесії ЗНО 2022 року. Спробувати самостійно заповнювати бланки з відповідями. Також це значно допомагає психологічно підготуватися до основної сесії ЗНО.

Тобто учні можуть скласти пробне ЗНО лише з двох предметів, щоб школярі зрозуміли, як відбувається сама процедура та додатково оцінили свої сили.

Щоб отримати результати пробного ЗНО кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу "Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання".

Цього року ЗНО було платним. Ціна коливалася в регіоні 200-300 грн залежно від регіону.

Пробне ЗНО-22.Фото: УЦОЯО
Пробне ЗНО-22.Фото: УЦОЯО

Коли відбудеться основна сесія

Основне ЗНО 2022 року запланована з 23 травня до 17 червня.

Реєстрація осіб для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 9 березня. Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня.

Не пізніше 29 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Нагадаємо, раніше для українських водіїв вигадали нову систему покарання за порушення ПДР, 12 балів не одне й те ж що в школі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бабусі біля метро замість фіалок і котиків продають маски "вампірів".

Також "Знай.ua" писав, що після вибуху в будинку вижив хлопець, який втратив батька, намагається пережити втрату.