Аби запобігти поширенню коронавірусу в Україні триває вакцинація. Щепитися можуть усі охочі українці, іноземці та особи без громадянства, які легально перебувають в Україні.

У МОЗ нагадали, що кожен охочий може вакцинуватися в пунктах щеплень, центрах масової вакцинації або за допомогою мобільних бригад. Також є можливість викликати мобільну бригаду з вакцинації проти COVID-19.

Щеплення, кадр з відео
Щеплення, кадр з відео

Такі бригади працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим. У такий спосіб вакцинуватися можуть громадяни, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися або організовані колективи з понад 100 охочими.

Як викликати мобільну бригаду?

- Особи, які не можуть пересуватися самостійно, мають залишити заявку за номером: 0 800 60 20 19 або в сімейного лікаря.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

- Громади можуть зібрати список охочих вакцинуватися та подати заявку до обласних департаментів та управлінь охорони здоров’я. Це стосується тих громадян, які мають складний доступ до пункту вакцинації.

- Робочі колективи, в яких не менше ніж 100 охочих вакцинуватися, можуть визначити відповідальну особу, зібрати список охочих і залишити заявку за номером: 0 800 60 20 19.

Якою вакциною щеплять мобільні бригади?

Для вакцинації окремих маломобільних громадян можна використовувати лише вакцини в однодозних флаконах. В Україні такою вакциною є CoronaVac від Sinovac Biotech. Варто зазначити, що цю ж вакцину можна використовувати і для бустерної дози.

Вакцинація. Фото: Anadoly Agency
Вакцинація. Фото: Anadoly Agency
Вакцинація. Фото: Anadoly Agency

Якщо мобільні бригади щеплять групу людей, наприклад у будинку для літніх людей або організовані колективи, то вони можуть використовувати будь-яку наявну в них антиковідну вакцину.

Нагадаємо, як захистити свою дитину від хвороби: у МОЗ назвали головні правила поведінки для дітей та підлітків. У МОЗ дали кілька порад, які допоможуть вберегти дітей від коронавірусу

Також Знай писав, вакцинувався 27 разів і хоче ще: українець їздить містами й "випрошує" дози, рекорд - 5 за день

Раніше Знай повідомляв, Володимир Зеленський пообіцяв ще 500 гривень за вакцинацію бустерною дозою: як отримати. Президент провів чергове засідання РНБО. За ще одну дозу вакцини знову платитимуть