За час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 237 830 дітей. Станом на 24 січня на стаціонарному лікуванні перебуває 1 120 дітей. Таким чином, наразі вже зайнято понад 30% ліжок, виділених для лікування неповнолітніх пацієнтів із COVID-19.

У МОЗ розповіли батькам, як захистити свою дитину від коронавірусу.

Останнім часом спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус серед дітей. Тому аби ця статистика зменшувалася, в Україні вже дозволили вакцинацію дітей від 12 років. Щеплення можна зробити вакциною Cominarty від Pfizer.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Однак, окрім вакцинації потрібно пам'ятати про прості поради, які можуть зменшити ризик інфікування дітей. Батькам варто запам'ятати кілька пунктів:

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Навчіть правильно мити руки

Тут варто пояснити, чому важливо та як правильно мити руки. Це треба робити не менше 20 секунд, використовуючи мило. Також важливо приділяти увагу місцям під нігтями, адже там збирається багато бруду. Розкажіть, що торкатись обличчя немитими руками – небезпечно

Розкажіть, як правильно прикривати рот та ніс під час кашлю та чхання

Пам'ятайте, що під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після чого викинути її та вимити руки. Якщо ж дитина немає серветки, то поясніть, що краще прикриватись під час чхання чи кашлю ліктем.

Поясніть, чому захисну маску треба використовувати у всіх громадських місцях

Люди в масках, скріншот: Youtube
Люди в масках, скріншот: Youtube

Розкажіть дітям, що маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях. Можна показати це на особистому прикладі. Слід пам'ятати, що захисна маска має щільно прилягати до шкіри, закриваючи ніс та рот.

Попросіть дитину дотримуватись дистанції у громадських місцях

Розкажіть дитині, що потрібно дотримуватися соціальної дистанції у громадських місцях. А якщо ваша дитина захворіла, залиште її вдома, навіть за наявності так званих "легких" симптомів вірусного захворювання.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза

Також Знай писав, карета "швидкої" з 6-річною дитиною годину не могла виїхати з двору: водій відмовився прибирати машину

Раніше Знай повідомляв, українцям показали, як знайти "Доступні ліки" в аптеках за секунди: робот допоможе всім