Стало відомо, на які кроки підуть податківці для того, щоб виявити недобросовісних платників податків

В останні роки тіньовий сектор українського ринку став справжньою напастю, яка, крім усього іншого, загрожує і українською пенсійною системою. Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що працівники податкової служби будуть більш пильно стежити за доходами українців і навіть вилучати майно. Про це заявив голова адвокатського об'єднання "Кравець і партнери"Ростислав Кравець, повідомляє Hyser.

Повідомляється, що надалі українська податкова служба має намір жорстко відстежувати будь-які доходи українців, отримані від незалежної професійної діяльності, неофіційної роботи, з-за кордону, від здачі майна в оренду, інвестицій і навіть подарунків.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

За словами експерта, вже сьогодні українські фіскали намагаються вимагати з українців "зайві" податки, проте поки що в українському законодавстві не позначені методи контролю витрат і доходів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Кравець розповів про те, що в однієї з його клієнток зажадали доказ легальності доходів на покупку дорогої машини, яка на ділі була їй подарували. При цьому жінці в податковій порадили в декларацію 45 тисяч євро і заплатити з них податки, в іншому випадку їй погрожували конфіскацією машини і судами.

Таким чином, співробітники податкової служби мають намір жорстко контролювати доходи від фрілансу, тобто, наприклад, доходи перукарів, які працюють на дому, неофіційної роботи, здачі майна в оренду і так далі.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

На багато з перерахованих вище доходів є податки, рівно як і штрафи за ухилення від їх сплати. Тим не менш, залишається головне питання — чи вирішаться в уряді ініціювати тотальні перевірки витрат і доходів українців і як скоро це станеться, хоча, на думку експертів, єдиним підсумком такої ініціативи стануть зіпсовані нерви населення.

Нагадаємо, що не так страшна "Таврія", як її малюють? Водій відкопав у гаражі ціленьку "крихту" від Заз-килимки пахнуть заводом