Справжній раритет знайдено в одному з гаражів Херсонської області. «Запорожець» моделі ЗАЗ-968М у модифікації для людей з обмеженими можливостями майже 30 років простояв без руху. 81 кілометр – саме стільки можна побачити на одометрі цього артефакту.

Заводські пломби, індекси та номери, а також заводський консервант, яким покривають автомобіль під час транспортування – все це доводить, що знайдена капсула часу майже не експлуатувалася. Судячи з документів, автомобіль 1992 року, був отриманий у Новій Каховці, там же проходив техогляд.

ЗАЗ-968М, скриншот youtube Roma Urraco
ЗАЗ-968М, скриншот youtube Roma Urraco

Якщо звернутися до історії ЗАЗ-968М, то такі моделі в основному видавалися ветеранам та людям з інвалідністю, і залежно від того, які у них були проблеми зі здоров'ям, існувало кілька модифікацій:

  • 968МД - для людей з пошкодженням однієї ноги
  • 968МБ - для людей з пошкодженням або ампутацією обох ніг, але зі здоровими руками
  • 968МР - для людей з однією пошкодженою рукою та однією ушкодженою ногою
  • 968МГ - для людей з однією пошкодженою ногою. У цій модифікації стояв менш потужний двигун потужністю 27 кінських сил.

ЗАЗ-968М, скриншот youtube Roma Urraco
ЗАЗ-968М, скриншот youtube Roma Urraco

Щодо характеристик цього «Запорожця», то в ньому встановлено стандартний мотор 1.2 літра, який міг розігнати автомобіль до 118 кілометрів на годину, а до 100 - за 32 секунди. Під кермом автомобіля можна помітити пелюстки, які відповідають за подачу палива, педаль одна – зчеплення, а гальмо здійснювалося завдяки важелю, що розташований біля коробки передач. Вага автомобіля у такій модифікації складає 840 кілограмів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай.ua нагадує: Українцям показали молодіжний, золотий "Запорожець" з виглядом іномарки: вже не покатаєшся

Як раніше повідомляв Знай.ua: Українець знайшов унікальний ВАЗ-2101 1972 року: в заводському стані та ідеально збережений

Також Знай.ua писав: Навіть Філіп Кіркоров буде заздрити: в мережі показали самий пафосний "ЗАЗ" на унікальних номерах