Пандемія коронавірусу (COVID-19) вже цілих два роки мучить весь світ своєю "живучістю" і смертельними наслідками.

Навіть не дивлячись на те, що вже винайдена вакцина - ситуація знаходиться критичною в різних країнах. Деякі оголошують нові локдауни, серйозні правила не подобаються простим жителям-вони виходять страйкувати, перестають носити маски і дотримуватися інших рекомендацій для стримування пандемії. Через це відбуваються нові хвилі, одну з яких ми зараз спостерігаємо в Україні.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Пройшли новорічні свята, люди відпочили, але збільшилася кількість хворих коронавірусом. В основному, все погано на заході України. В Івано-Франківській області вже введена "червона" зона. А станом на понеділок у всій країні зареєстровано 12915 нових випадків, серед них - 1826 дітей та 224 медпрацівники.

Більша кількість випадків у Львівській (2036), Івано-Франківській (1765), Харківській (1019), Сумській (856), Чернівецькій (837), Житомирській (798) та Одеській (670) областях.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Статистика МОЗ, фото: Telegram
Статистика МОЗ, фото: Telegram

Всього, за весь час пандемії, в Україні захворіло близько чотирьох мільйонів людей, а одужало десь на 300 тисяч менше. Випадки летальних випадків - 99 282. При цьому відсутня можливість поділитися даними з тимчасово окупованих територій-Донецька, Луганська області, АР Крим і місто Севастополь.

Нагадаємо, агресивний мужик побив інших пасажирів у маршрутці через маски: "Про вірус ніхто не чув"

Як повідомляв "Знай.ua", Віктор Ляшко радить готуватися до "червоних" нововведень: штам "Омікрон" скосив ще дві області

Знай.ua писав, в МОЗ попередили українців про нову хвилю захворювань: чи вистачить у кисню на всіх Цього разу