Для українців, які звикли до нових мобільних додатків і є активними учасниками так званої "діджиталізації", з'явилися дуже цікаві новини. Незабаром в "Дії" додадуть функцію захисту персональних даних - "єЗахист". Тут українці зможуть дізнатися, в яких державних реєстрах містяться їх конфіденційна інформація.

Про це стало відомо завдяки повідомленню віце-прем'єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова у своєму Telegram-каналі.

Скрін, відео YouTube, Михайло Федоров
Скрін, відео YouTube, Михайло Федоров

"Ми прийняли рішення запустити найближчим часом послугу "єЗахист "в додатку "Дія". Де кожен громадянин зможе дізнатися базові правила кібербезпеки, в яких реєстрах є інформація про них. Наступним кроком буде запуск сервісу, де кожному українцю приходитиме повідомлення, коли чиновник перевіряє ваші дані в реєстрі", — написав Михайло Федоров.

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Він зазначив, що додаток "Дія" не зберігає персональні дані, тому коли користувач авторизується в додатку, документи підтягуються заново, зокрема, covid-сертифікат також потрібно генерувати повторно.

Однак, як зазначив Федоров, заголовки про "злиті дані українців" зараз сприймаються особливо гостро через інформаційну війну, що відбувається проти України.

"Тиждень розганяється новина про 2 млн злитих з "Дії", з даними про послуги, які взагалі не надаються в "Дії". Вже тиждень з'являються боти, в яких можна дізнатися про вас. Ми активно вивчаємо всі кейси, виявляються скомплектовані дані з різних джерел, яких раніше було море в мережі, часто з одного популярного банку. Це було ще до старту роботи Мінцифри і створення "Дії". Ми якраз і почали працювати над усіма випадками", - додав Федоров.

Як підкреслив чиновник, Мінцифри блокує такі ресурси і знаходить можливості для захисту реєстрів, щоб дані були під контролем.

Раніше повідомляли, недолік заліза в організмі у дитини: Євген Комаровський розповів коли треба бити на сполох.

Як повідомляв Знай.uа, двоє копів усамітнилися в туалеті, думаючи, що їх не бачать: попу жінки у формі не витримав умивальник.

Знай.uа писав, дають безкоштовне житло, харчування та засоби гігієни: у Мінсоцполітики пообіцяли допомогу найбільш незахищеним українцям.