25-річний лейтенант ЗСУ врятував свого товариша по службі від загибелі. Про це повідомляє Instagram-портал news_kiev.

Ситуація трапилася на навчальному полігоні Миколаївської області. Під час занять вогневої підготовки лейтенант Богдан Федосенко був призначений керівником на навчальному місці.

Він зауважив, що один з солдатів кинув скотилася на бруствер гранату, він відштовхнув від місця вибуху гранати Романа Шубіна, а також закрив його собою.

В результаті вибуху гранати старший лейтенант отримав осколкове поранення і травми. У військовому госпіталі йому надали всю необхідну допомогу. Військовослужбовця чекає недовга реабілітація, проте він стверджує, що відчуває себе добре і вже хоче повернутися у військовий Стрій.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Шеврон. Фото: Главред
Шеврон. Фото: Главред
Шеврон. Фото: Главред

Примітно, що лейтенант прибув у військову частину після закінчення військової академії Одеси і навіть мав позитивні рекомендації звідти. Ситуація трапилася незадовго до дня народження Богдана Федосенка.

ЗСУ на полігоні разом з військами НАТО. Фото: Mignews

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ України показали епізод з документального фільму про Слов'янськ, який називається "перший бій".

Раніше повідомляли, масове ухилення від армії і жінки на військовому обліку: підполковник назвав найголовніші проблеми призову.

Як повідомляв Знай.uа, чарівний спецназ, якому захоче "здатися" кожен: топ найкрасивіших жінок в армії з чоловічим характером і добрим серцем.

Також портал Знай повідомляв, що штрафи і покарання - онлайн: після скорочення професій для обліку в ЗСУ українкам дали час на підготовку