Багатьох українців турбує питання декларації "тисячі Зеленського", яку багато українців отримали після повного курсу вакцинації. Так, в Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснили, що громадянам, які отримали тисячу гривень за вакцинацію проти COVID-19 за програмою "єПідтримка", не потрібно декларувати ці гроші як дохід.

Однак є одне "але", необхідно буде вказати відкритий рахунок.

"єПідтримка", фото: Instagram
"єПідтримка", фото: Instagram

Агентство вказує, що тисяча гривень за вакцинацію українці отримують не готівкою, а як цифровий ваучер, який можна витратити тільки на певний перелік послуг і товарів.

Оскільки гроші з "єПідтримки" надаватимуться тільки безготівково і зараховуватимуться на спеціальний рахунок і не оподатковуватимуться, то такі кошти не є доходом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Отже, їх не потрібно зазначати в декларації. Але в розділі про установи, де відкрито рахунки декларанта (розділ 12.1), слід задекларувати спеціальний рахунок.

Якщо його відкрито протягом не менше половини днів протягом звітного періоду (для декларації перед звільненням) або станом на кінець звітного періоду (для декларацій усіх видів), то його потрібно буде вказати. У НАЗК нагадують, що кампанія декларування проходить до 31 березня 2022 року.

Раніше повідомляли, українським заробітчанам полегшили життя в Польщі - виїхати тепер набагато легше: президент підписав пару законів.

Як повідомляв Знай.uа, ідея з продуктовими картами свідчить про провал економічної політики влади – Осадчук.

Знай.uа писав, "Економічний паспорт", який пропонує влада, залишить бюджет без грошей на соціальні витрати - економіст.