У Міністерстві охорони здоров'я відповіли на найпопулярніші і хвилюючі питання українців про вакцинацію проти COVID-19.

Відповідний пост з'явився на офіційній сторінці МОЗ у Facebook.

З підтримкою проекту INSCIENCE Міністерство створило інформаційні картки, в яких дало відповіді на поширені запитання. Відомо, що процедура вакцинації має ряд протипоказань, включаючи хронічні хвороби або поганий стан здоров'я. Але, як повідомили в публікації, варикозне розширення вен не входить до цього переліку. При такому недугу можна і навіть потрібно вакцинуватися, адже варикоз може ускладнити перебіг коронавірусу.

Фото з МОЗ, Facebook
Фото з МОЗ, Facebook

Що ж стосується тих, хто хвилюється про своє здоров'я, будучи вже вакцинованим, але у кого недавно був контакт з хворим, відповідь проста - заразитися можливо. Тому потрібно дотримуватися самоізоляції або ж здати ПЛР-тест.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фото з МОЗ, Facebook
Фото з МОЗ, Facebook

Через 28-90 днів після другої вакцинації додатковою дозою повинні бути уколені люди, у яких є рак крові та ВІЛ. А також ті, хто пройшов хіміотерапію або трансплантацію органів.

Фото з МОЗ, Facebook
Фото з МОЗ, Facebook

При прийомі протитуберкульозних препаратів також можна вакцинуватися, адже ця хвороба як і варикоз, може дати ускладнення при зараженні коронавірусом.

Фото з МОЗ, Facebook
Фото з МОЗ, Facebook

Нагадаємо, в Україні скоротили термін дії covid-сертифікатів: що потрібно знати

Як повідомляв Знай.uа, в МОЗ назвали 10 головних симптомів штаму "Омікрон": як заздалегідь здогадатися, що ви захворіли

Також портал Знай.uа писав, що в МОЗ пояснили, як не сплутати туберкульоз і covid: названі симптоми, які можуть ввести в оману