Стало відомо про те, що українці вперше змагатимуться на Rallye Monte-Carlo Classique. На легендарному ралі будуть представлені українські "Запорожці".

Все це відбудеться вперше за 111 років престижного світового чемпіонату ретро-автомобілів, українська збірна візьме участь, і до її складу увійшли запорожці.

До складу української команди увійшли 16 спортсменів. Є й жінки. Вони змагатимуться на автомобілях "Запорожець" ("ЗАЗ-965", "ЗАЗ 965-А", "ЗАЗ-966" та "ЗАЗ-968") 1961-1972 років випуску.

Змагання, фото: скріншот з відео
Змагання, фото: скріншот з відео

Наставником команди став досвідчений гонщик з Фінляндії Арі Ватанен. Він також двічі був депутатом Європарламенту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Розпочнеться чемпіонат 31 січня у Франції, а завершиться вже 2 лютого в Монако. Пройдуть гонки по складних гірських трасах.

Змагання, фото: скріншот з відео
Змагання, фото: скріншот з відео

До слова, в частину 60-річчя першого автомобіля ЗАЗ-965 Запорожець, організатори ралі зробили виняток з правил, і допустили до участі в ралі відразу чотири транспортні засоби Заз.

Змагання, фото: скріншот з відео
Змагання, фото: скріншот з відео

Варто відзначити, що ще влітку минулого року екіпаж випробував раритетні автомобілі під час масштабного марафону ретроавтомобілів. Маршрут протяжністю в 3000 км пролягав через 30 міст України, Румунії та Молдови. Заїзд допоміг водіям підготуватися до чемпіонату і випробувати автомобілі.

Змагання, фото: скріншот з відео
Змагання, фото: скріншот з відео

З моменту свого створення в 1911 р князем Альбером I цей складний етап вважається полігоном для перевірки поліпшеного і нововведеного в автомобілебудуванні. Перемога в цьому ралі приносить автовиробникові славу і шану.

Нагадаємо, що ВАЗ-2106 простояв недоторканим 25 років і ще пахне заводом: про таку машину мріяли мільйони

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ