Блогер показав на відео унікальний ВАЗ-2106, який має пробіг всього в 5 тисяч кілометрів

Автолюбителі продовжують займатися пошуками "капсул часу", тобто старих машин, які протягом довгих років стояли в законсервованому стані, за рахунок чого збереглися в ідеальному або близькому до нього стані. Нещодавно автомобільний блогер "Roma Urraco"на своєму каналі опублікував ролик, в якому продемонстрував таку знахідку, повідомляє Hyser.

В опублікованому ним ролику йдеться про класичну модель радянського автопрому — ВАЗ-2106 "Жигулі". Варто позначити, що це, звичайно, далеко, не сама рання "Шістка" з випущених, оскільки з конвеєра вона зійшла тільки на початку 90-х, незадовго до розвалу СРСР, проте її стан все одно залишається ідеальним.

ВАЗ-2106. Фото: Youtube
ВАЗ-2106. Фото: Youtube

Однією з відмінних рис пізніх версій ВАЗ-2106 є велика кількість спрощень в порівнянні з першими зразками. Наприклад, в рух цей автомобіль приводить не 1,6-літровий, а 1,3-літровий двигун, який розвиває потужність до 67 к. с.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

ВАЗ-2106. Фото: Youtube
ВАЗ-2106. Фото: Youtube

Що стосується візуальних відмінностей від старих версій, можна відзначити бічні дзеркала заднього виду, які укладені в чорний, а не хромований корпус. Те ж сталося і з молдингами, з задніх крил зникли катафоти. Салон автомобіля оброблений досить просто. Єдиний не заводський елемент в даному екземплярі-колісні диски, які власник замінив більш новими, хоча оригінальні хромовані ковпаки досі лежать в затишному місці.

Завдяки антикорозійній обробці машині вдалося зберегти ідеальний стан-на кузові "Жигулів" немає ні краплі іржі. Після того, як автомобіль дістали з гаража, в якому він зберігався, він пройшов технічний огляд із заміною всіх витратних матеріалів.

Нагадаємо, що у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ