Українцям вирішили нагадати, що постраждалі особи від домашнього насильства за ознакою статі часто замовчують про проблему, адже бояться реакції соціуму або не знають, що в такому випадку робити. Фахівці Міністерства соціальної політики України вирішили поговорити про кімнати "кризового реагування".

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Кризова кімната, скріншот: Facebook
Кризова кімната, скріншот: Facebook

Що таке "кризова кімната"?

Кімната кризового реагування-безпечне місце знаходження постраждалих осіб від домашнього насильства. Це тимчасовий притулок для жінок, дітей та чоловіків, які зазнали домашнього або гендерно обумовленого насильства.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Право на влаштування в "кризовій кімнаті" має:

• повнолітня постраждала особа за особистим зверненням, або особа, направлена структурним підрозділом місцевої держадміністрації або виконавчим органом сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі його створення) ради, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, центром соціальних служб або мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим;

• особа, яка не досягла повноліття, але перебуває в зареєстрованому шлюбі;

• дитина разом з матір'ю/батьком або особою, що їх замінює.

Кризова кімната, скріншот: Facebook
Кризова кімната, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, будинок згорів і залишилося троє маленьких дітей на руках: українку від голодної смерті врятувала звичайна сільська коза.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні запропонували ідею безкоштовного поховання для пенсіонерів та молоді до 20 років.

Знай.uа писав, мінімалка 8500 грн, алкогольний "переворот" і штрафи для торговців - що готують українцям у Верховній Раді.