Фахівці з Міністерства охорони здоров'я України, спираючись на проведені вченими дослідження, вирішили розповісти, які симптоми переважають у людей, які заразилися на новий штам коронавірусу "Омікрон". Українцям радять також не зволікати з проходженням базового курсу вакцинації.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби МОЗ у мережі Facebook.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Звіти на основі підтверджених випадків нового штаму свідчать, що у хворих "Омікроном" найчастіше спостерігають:

- нежить (73%)
- головний біль (67,5%)
- втома (63,5)
- чхання (60%)
- біль у горлі (59,6%)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму "Дельта", який нині домінує в Україні. У разі зараження цим штамом, разом із зазначеними вище симптомами, також спостерігається кашель (43,5%), хрипкий голос (35,7%), озноб або тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху і/або смаку (23,7%) і т. д.

Незважаючи на те, що симптоми "Омікрону" здаються схожими на застуду, новий штам також може викликати тривалі наслідки для здоров'я, госпіталізацію і летальні випадки. Через стрімке поширення Омікрону в небезпеці знаходяться ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти #COVID19.

При появі будь-яких симптомів ГРВІ в першу чергу слід звернутися до свого сімейного лікаря. Той, у свою чергу, повинен надати напрямок тестування на COVID-19. До результатів тестування і під час видимих симптомів слід не відвідувати місця загального скупчення людей і дотримуватися режиму самоізоляції.

Публікація МОЗ, скріншот: Facebook
Публікація МОЗ, скріншот: Facebook

Не зволікайте з отриманням щеплення проти коронавірусу. Захистіть своє життя і здоров'я!

Раніше повідомляли, українські виробники накрутили ціну на продукти на 62 відсотки: що подорожчало найбільше.

Як повідомляв Знай.uа, з 31 січня невакцинованих українців відсторонять від роботи: у МОЗ розширили список професій.

Знай.uа писав, податкова служба перевірить доходи українців у 2022 році: хто в зоні ризику.