У МОЗ розповіли, що трапиться зі школами при спалаху коронавірусу Омікрон. Про це повідомляє телеграм-портал Pravda.

Новий штам коронавірусу вперше зафіксували в Ботсвані і Південно-Африканської Республіки 26 листопада 2021 року. Дослідники відразу ж помітили, що Африканська різновид коронавірусу є більш заразною і набагато швидше мутує.

Згодом новий штам зафіксували в Ізраїлі, Гонконзі, Бельгії, Німеччині, а також в інших країнах. Українська влада у зв'язку з цим посилила в'їзд для всіх, хто прибуває з Африки.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

Незважаючи на те, що хвороба швидко поширюється головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що закривати школи при спалаху штаму "Омікрон" в нашій країні не планують. Такі дії застосовні лише до тих штамів, які поширюється переважно через дітей.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами лікаря, основна порада від ВООЗ і ЮНІСЕФ полягає в тому, що школа повинна відкриватися першою, коли ситуація стабілізується, і закриватися останньою. Закриття шкіл не виключено, але все залежить від епідемічної ситуації, додав Кузін.

Раніше повідомляли, 18-річний хлопець підірвав себе біля жіночого монастиря, серед постраждалих є діти: кадри і деталі з місця НП.

Як повідомляв Знай.иа, в Україні почали діяти нові карантинні обмеження: що тепер заборонено в "червоній" і "жовтій" зоні.

Знай.иа писав, систему не обдуриш? Антиваксер прийшов на щеплення з силіконовою рукою, але медики виявилися хитрішими. З сонячної Італії, яка минулого року буквально стала епіцентром червоного режиму карантину через коронавірусну інфекцію covid-19, прийшли цікаві новини.