У світі вже давненько говорять про загрозу зникнення австралійських коал. Дані різних дослідницьких центрів і організацій з питань захисту тварин дійсно лякають, адже в порівнянні з минулими роками, популяція коал значно скоротилася. І виною цьому стали декілька причин.

Про те, що сумчасті ведмеді можуть назавжди зникнути, застерігають вчені Сіднеївського університету. За їхніми спостереженнями, цим тваринам загрожують урбанізація, вирубка дерев і лісові пожежі, які принесли багато збитку в 2019-2020. Тільки за два останні роки в Австралії у вогні загинули п'ять тисяч коал. Також їх все частіше збивають автомобілі на трасах. Причому деякі експерти кажуть, що справжні цифри набагато вище, а офіційні дані занижені.

Коала
Коала

Найбільша природоохоронна організація Австралійський фонд коал – AKF) заявила, що загальна популяція коал налічує від 32 000 до 58 000 тварин на кінець 2021 року, тоді як у 2018 році чисельність становила від 46 000 до 82 000 особин.

Коала
Коала

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Основною причиною вимирання також є знищення їх традиційного середовища проживання, евкаліптових лісів. Крім того, за даними, їх головний продукт харчування містить в собі шкідливі токсини. Свою лепту ще вносить і глобальне потепління - як виявилося, під час настання аномальної спеки в Австралії коали часто гинуть від зневоднення.

Коала
Коала

Деякі експерти заявляють, що безладні статеві зв'язки звіряток призводять до зараження хламідіозом, через якого коали сліпнуть і стають безплідними.

Коала
Коала

Нагадаємо, чому не можна чіпати котиків, коли їм страшно - пухнаста "істерика" може стати останньою

Як повідомляв Знай.uа, великий тарантул проник в метро, пасажири натерпілися страху на роки вперед: "Його кинули у вагоні"

Також портал Знай.uа писав, котики, песики, мавпи і пінгвіни: тварини, які стали військовими талісманами своїх країн