У понеділок, 17 січня відзначається День Святого Зосима. На що потрібно звертати увагу в цей день, і які традиції існують.

Православні віруючі відзначають в цей день Зосима Аполлонійського. У той час коли правив Марк Траян, Святий сильно постраждав. Правитель вірив, що християнство об'єднує людей для боротьби з язичництвом, тому за його наказом християн ловили і винищували.

День Зосима, фото: вільне джерело
День Зосима, фото: вільне джерело

Зосима був стійким духом і зміг довести, що є справжнім прихильником християнської віри, тому після смерті його нагородили мученицьким вінцем.

Сім'я Зосима була скромною, але не бідною. Як тільки він закінчив навчання, відразу ж пішов служити в імператорську армію. Він завжди мріяв стати християнином, і служити Господу.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

В один момент він покинув військову службу, і почав постійно молитися, через що через деякий час його почали судити, і підписали страшним тортурам. Незважаючи на все це, він продовжував молитися, чим сильно розлютилися правителя.

У цей день люди з особливою повагою ставилися до меду, і за допомогою його цілющих властивостей лікували екземи і рани, зцілювалися від грипу та інших захворювань.

Також, мед має в собі величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які несуть в собі протизапальні властивості, допомагають при проблемах дихальної системи, зміцнюють зубну емаль.

День Зосима, фото: вільне джерело
День Зосима, фото: вільне джерело

Пасічники проводили обряди для того, щоб урожай був якомога більше.

Одним з них є встромлення кілків по всьому периметру пасіки, на які встановлювали черепа тварин, щоб захиститися від пристріту і псування. Вважалося, що після цього обряду урожай буде щедрим і це посприяє залученню бджіл.

Нагадаємо, що старий Новий Рік 13 січня: "святки", любов і шопка - в ПЦУ пояснили, як правильно провести ці дні

Раніше повідомлялося, що молитва до Святого Василя 14 Січня: магічні слова, які перевернуть життя раз і назавжди

Також, коли насправді народився Ісус Христос і чому це навіть не 25 грудня