У Міністерстві соціальної політики України розповіли історію життя звичайної Українки. Вона вибрала бізнес, який приносить не тільки гроші, але і моральне задоволення.

Новий пост з'явився на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про найважливіші новини.

36-річна Катерина встигла попрацювати медсестрою, швачкою, і на заводі, і навіть листоношею.

"Коли у 2016 році у Львівській області розпочався пілотний проект "Рука допомоги", я стояла на обліку в центрі зайнятості населення як безробітна. Після смерті чоловіка залишилася з трьома неповнолітніми дітьми на руках, власне житло втратило через пожежу. По суті, ми жили тоді за рахунок своєї єдиної годувальниці-кози, що дісталася мені від бабусі", - розповідає жінка.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

З самого дитинства вона любила доглядати за домашніми тваринами, і торгувала домашніми молочними продуктами на ринку. Вже давно вона мріяла і про власну ферму і сироварні, тому без роздумів подала заявку, адже держава сама простягнула руку допомоги.

За допомогою команди мама трьох дітей приготувала бізнес-план на максимальний розмір Безвідсоткового кредиту від держави, а це 70 тисяч гривень, і вписала ще міні-трактор.

"Консультанти проекту, співробітники центру зайнятості у всьому нам допомагали протягом усіх трьох років дії пілотного проекту, організували для нас навчання веденню бізнесу", - розповідає Катерина.

Варити сир вчилася всього два дні у одного італійського сировара, який в той час проводив навчання в країні.

Історія життя, фото: Facebook
Історія життя, фото: Facebook

Поки 24 кози зааненської (молочної) породи утримуються на старій орендованій фермі. Територіальне ТОВАРИСТВО виділило під будівництво нової ферми близько одного гектара землі і ще два гектари під пастель. Тому надалі Катерина планує розширювати поголів'я та асортимент продукції.

Нагадаємо, як дізнатися коли оплатять лікарняний: у Мінсоцполітики дали поради та пояснили алгоритм дій

Раніше повідомлялося, що мінімалка 8500 грн, алкогольний "переворот" і штрафи для торговців - що готують українцям у Верховній Раді

Також, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання