Депутати Верховної Ради планують пом’якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів. Новий законопроєкт передбачає зменшення штрафів вдвічі за відсутність відповідної позначки в техпаспорті. Подробиці з’ясовували журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Тенденція регулярного зростання цін на бензин змушує автолюбителів обирати альтернативне паливо. Дедалі частіше водії зупиняють вибір на ГБО з метою економії.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Сьогодні штраф за ГБО без реєстрації складає 340 гривень, при повторному порушенні власнику автомобіля загрожує позбавлення водійського посвідчення терміном від 3 – 6 місяців.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Чиновники зареєстрували законопроєкт, який передбачає попередження або штраф — 170 гривень, у разі повторного протягом року скоєння зазначеного правопорушення випишуть штраф у сумі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Для того, щоб необхідна позначка про ГБО з’явилася в техпаспорті, власнику автомобіля варто звернутися до сервісного центру, а послуги обійдуться в 512 гривень.

«Для оформлення процедури сертифікації необхідно свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, паспорт та ідентифікацій код отримувача послуги, документи на ГБО і сертифікат. Також необхідно сплатити послуги. Далі впродовж кількох годин водій отримує готові документи», — пояснює Юлія Гуменюк, тимчасово в.о. начальника сервісного центру МВС.

Фото: Джедаї
Фото: Джедаї

Україна лідирує серед країн за кількістю автомобілів, переобладнаних на ГБО. За неофіційною статистикою, на кожне шосте авто в Україні встановлено газ. Зазначимо, останнім часом процедуру сертифікації ГБО проходить щодня близько трьох десятків українських водіїв.

Нагадаємо, українці показали справжню "труну на колесах" - трамваєм страшно і назвати: "ковбасить на швидкості"

Як повідомляв "Знай.uа", в київському метро під потяг потрапив чоловік-рух завмер: "Діставайте швидше, додому хочеться"

Знай.ua писав, Укрзалізниця спростила покупку квитків: тепер без черг в касу і досить тільки смартфона