Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко поділився своїми думками про нове меню в школах і дитячих садках, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Він зазначив, що зовсім недавно в мережі з'явилися безліч коментарів з приводу новенького харчування дітей в освітніх установи. Тому "повз пройти" не міг, бо протягом минулого року разом з командою добре попрацював над зміною законодавчої бази і свідомості чиновників, батьків.

Школа, скріншот: Youtube
Школа, скріншот: Youtube

Віктор відзначив Олену Зеленську з Євгеном Клопотенком, а також команду профільних відомств, міністерств, які активно працювали над тим, щоб реформа харчування успішно стартувала.

"Читаючи коментарі, хочу сказати одне, нове шкільне меню - це не тільки про менше солі і цукру, це про пріоритети здоров'я дитячого населення і про потенційно здорову націю. Наші діти мало рухаються, вживають занадто багато цукру і солі. І як наслідок, вже в підлітковому віці мають серцево-судинні захворювання і страждають ожирінням. Ще раз нагадаю, результати статистичних даних - 13,3% дітей у віці до 17 років страждають ожирінням", - пише Віктор Ляшко в публікації.

Харчування в школах, фото - School Food
Харчування в школах, фото - School Food

Крім того, в Україні щороку записують більше десяти тисяч випадків дитячого ожиріння, тому краще не обговорювати в коментарях овочі і несолодкий чай в меню, а починати зміни самостійно - у своїх сім'ях.

Нагадаємо, вчитель поставив батьків, які вказують, що він працює за їх рахунок, на місце: "Віддав багато сил і грошей"

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко показав, чим годуватиме школярів найближчим часом: 160 страв на будь-який смак

Знай.ua писав, діти не беруться з капусти і їх не приносить лелека: як в українських школах розповідають "про це"