Для всіх наших читачів, які чекали на новини про субсидії та пільги, з'явилися важливі новини. Поки в Міністерстві соціальної політики мовчать, громадяни беруть ініціативу в свої руки. Справа в тому, що українці вимагають відновити пільговий тариф для будинків з електроопаленням (тариф "електроопалення").

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Електроопалення, скріншот: YouTube
Електроопалення, скріншот: YouTube

"На черговому засіданні 28.07.2021 р. Кабінет Міністрів України залишив фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Ми вимагаємо внести відповідні зміни забезпечення на законодавчому рівні механізму реалізації права на пільги населенню, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах і гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

А також проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості), у розмірі 50% від вартості електроенергії за обсяг, спожитий до 3000 кВтг електроенергії на місяць (включаючи) з 1 жовтня по 30 Квітня.", - пише автор петиції Олександр Стороженко.

Петиція Олександра Стороженка, скріншо: president.gov.ua
Петиція Олександра Стороженка, скріншо: president.gov.ua

Петиція Олександра Стороженка, скріншо: president.gov.ua
Петиція Олександра Стороженка, скріншо: president.gov.ua

Для того щоб петиція отримала офіційний розгляд і відповідь від глави держави, вона повинна зібрати 25 тисяч підписів громадян.

Раніше повідомляли, "Новобудова на дровах": посеред Києва жителі 16-ти поверхового ЖК вирішили платити за тепло менше, та й ліс поруч.

Як повідомляв Знай.uа, ПриватБанк списує подвійні плати з українців на Різдво, під "обстріл" потрапив і АТБ.

Знай.uа писав, ані грошики взяти, ані комуналку заплатити: у Нацбанку повідомили про закриття банків по всій країні, календар роботи.