Міністр соціальної політики Марина Лазебна дала інтерв'ю, де розповіла про субсидії для українців. Хто має право на її отримання, і що робити, якщо у вас є заборгованість по комуналці.

Марина Лазебна дала інтерв'ю спеціальному випуску "Урядового кур'єра", присвяченому питанням житлових субсидій.

Субсидія, фото: скріншот
Субсидія, фото: скріншот

При наявності заборгованості людина може отримати субсидію, але за певних умов. По-перше, сума такої заборгованості не повинна перевищувати 680 грн. По-друге, це повинна бути заборгованість, прострочена більше трьох місяців. Зокрема, при призначенні житлової субсидії в листопаді враховується заборгованість за послуги, спожиті до липня включно.

За інших обставин субсидію можна отримати за умови документального підтвердження оплати заборгованості, або складання договору про її погашення. Також, заборгованість можна буде оскаржити в судовому порядку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Далі Марина Лазебна розповіла про те, що буде, якщо в українця виросте дохід. Чи потрібно буде повернути державі гроші, які ви отримали до цього.

З'ясувалося, що це безповоротна адресна допомога, і якщо у людини, яка отримує субсидію виростає дохід, сума субсидії буде меншою.

Субсидія, скріншот із відео
Субсидія, скріншот із відео

А ось якщо тепер рівень доходів дозволяє оплачувати комунальні послуги самостійно, вона втратить право на соціальні виплати.

Програма субсидій, насамперед, має бути справедливою: держава допомагатиме тим, хто не може самостійно платити за комунальні послуги.

Субсидії, фото: Unian
Субсидії, фото: Unian

Нагадаємо, що власні "колеса" і дача більше не перешкода для субсидії-кому світить допомога від держави

Як повідомляв Знай.ua майже 40 років безробітна: незначна помилка мало не погубила трудовий стаж жінці

Також Знай.ua писав, українців попередили про ліміт на виплату субсидій