В Україні 31 січня набере чинності новий перелік професій, представники яких мають пройти обов'язкову вакцинацію від COVID.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

Працівники визначених професій повинні обов'язково отримати мінімум одну дозу вакцини від коронавірусу до 31 січня. Якщо вони цього не виконають, то будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Вимога не стосується тих, у кого є підтверджений медичний відвід.

Вакцинація, скріншот: Youtube
Вакцинація, скріншот: Youtube

Список обов'язкових для вакцинації професій розширено представниками:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Очільник МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що зараз у світі збільшується кількість випадків інфікування штамом "Омікрон". До того ж при зараженні цим штамом ризик госпіталізації нижче на 65% для пацієнтів, які отримали дві дози вакцини, і на 81% - для тих, хто отримав три дози.

Скрін, відео Facebook Віктор Ляшко
Скрін, відео Facebook Віктор Ляшко

"Але кількість випадків COVID-19, викликаних новим штамом, зростає, що може створити істотне навантаження на медичну систему. Саме тому в Україні і є необхідність розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 обов'язкова", - Зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, українським підліткам виплатять "ковідну тисячу" після вакцинації: Кабмін назвав умови. Володимир Зеленський поставив завдання перед українським урядом

Раніше Знай писав, 170 тисяч або в'язниця: як в Україні карають за липові сертифікати про вакцинацію. В Україні процвітає ринок фейкових сертифікатів про вакцинацію

Також Знай повідомляв, МОЗ представило календар щеплень і пояснило, як діяти, коли пропущено дозу: "Захистіть дітей від 10 інфекційних хвороб"