На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про те, що батькам дуже важливо не забувати прищеплювати дітей відповідно до Національного календаря, щоб захистити їх від десяти інфекційних хвороб.
Повідомляється, що всі вакцини, які внесені в цей календар, закуповуються за рахунок держави. Отримати і зробити їх можна абсолютно безкоштовно, якщо звернутися до педіатра або сімейного лікаря, з яким була укладена декларація.

Діти, Фото: foto.patriarchia.ru
Діти, Фото: foto.patriarchia.ru

"Якщо так сталося, що ви пропустили дозу щеплення, не варто панікувати. Пропуск вакцинації не означає, що треба починати серію щеплень спочатку. Однак вкрай важливо надолужити пропущені дози якомога швидше. Незалежно від того, скільки минуло часу, потрібно звернутися до свого лікаря або педіатра", - йдеться в публікації.

У календарі йдеться, що протягом перших 18 місяців життя потрібно зробити щеплення від гепатиту, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та ХІБ-інфекції.

Календар щеплень, фото: Facebook
Календар щеплень, фото: Facebook

"Коли додадуть в план вітрянку, ВПЛ, ротовірус, менінгіт?", "Вам варто працювати з сімейними лікарями, щоб нагадували дорослим про вакцинацію від дифтерії та правця. Я зробив лише тому, що дізнався зі ЗМІ", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, наскільки медична маска захищає від вірусів: "Нічого спільного...."

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", сертифікат на 180 днів або на один рік: як продовжити свої документи в "Дії" за 4 кроки

Знай.ua писав, жінка з коронавірусом таємно проникла на літак і налякала пасажирів: "Скажіть бортпровіднику, зробіть що-небудь"