Після придушення протестів у Казахстані чиновники, які втекли з країни, прийшли до тями і діляться враженнями від пережитого. Зокрема, канал SHOT розпитав про ті події мера Алмати Бакитжана Сагінтаєва.

За словами чиновника, він "ледь не загинув під час заворушень». Машина очільника міста, в якій він їхав разом з колегами, потрапила під потужний обстріл. Сам Сагінтаєв впевнений, що це далеко не випадковість: на його думку, хтось дав наводку про маршрут їх авто. Врятував усіх пасажирів самовідданий водій. Він отримав вогнепальне поранення, але зміг вирватися з небезпечної зони і вивести автомобіль з-під обстрілу.

Сагінтаєв також підбив підсумки масових заворушень, які закінчилися збройними зіткненнями протестуючих з силовиками.

Він зазначив, що міський морг заповнений тілами загиблих учасників мітингів «під зав'язку», в місті десятки розгромлених будівель, на вулицях сотні спалених авто, в СІЗО - тисячі затриманих.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Протести в Казахстані, фото: вільне джерело
Протести в Казахстані, фото: вільне джерело

Додамо, що незабаром почнеться поетапне виведення "миротворців" ОДКБ з території Казахстану. За словами президента країни Касима-Жомарта Токаєва, їх основна місія була "успішно завершена".

Нагадаємо, що Казахстан після перевороту: в Алма-Ати оголосили день жалоби, самогубство начальника поліції і кадри затримань.

Раніше повідомлялося, що силовики в Казахстані почали зачистку протестувальників: повідомляють про застрелену 4-річну дитину

Також, протести в Казахстані: мітингувальники підпалили будівлю президента, еліта вилетіла з країни приватними рейсами