У соціальних мережах продовжує поширюватися відео, в якому демонструється ефект мовного закону в Латвії, на прикладі концерту легендарної групи Depeche Mode.

У Twitter з'явилося відео, на якому видно сцену, соліст Дейв Гаан і момент, якого чекали тисячі фанатів на стадіоні. Почалося виконання композиції Enjoy The Silence, яке латвійське телебачення, вирішивши побалувати глядачів в перший день року, зіпсувало здійсненим синхронним перекладом на державну мову.

Концерт, фото: Знай.ua
Концерт, фото: Знай.ua

Жителі Латвії відразу ж назвали роботу перекладача абсурдом, а передачу висунули на номінацію "Дурість року", бо переклад групи здійснювався не у вигляді субтитрів знизу, а голосом.

"Неймовірно жахливо - ЛТВ переводить концерт Depeche Mode на латиську, публіка співає разом Enjoy The Silence, і це перекладається. Можна, звичайно, охороняти латиську мову, але..." - заявляє автор відео Алісі Паберза в Twitter.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Концерт Depeche Mode, скріншот: Twitter
Концерт Depeche Mode, скріншот: Twitter

"Результат 30 років національного об'єднання в уряді", "сподіваюся, що це жарт", "Я просто думаю, кому потрібен такий переклад концертів? Вистачить і субтитрів", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, закон про мову: обмдусмен Тарас Кремінь підрахував кількість порушників, які не спілкуються українською

Як повідомляв "Знай.ua", мовний омбудсмен Тарас Кремінь запропонував перейменувати міста України: як хочуть назвати Харків, Київ і Дніпро

Знай.ua писав, поліцейський на виклику відмовився говорити українською, гримить скандал: "Де в Законі написано"