Багато хто з наших читачів вже знає, що в Республіці Казахстан дуже і дуже неспокійно в ці січневі дні. У країні починаючи з понеділка, 3 січня, відбуваються дуже тривожні події - мітинги, стрілянина на вулиці, захоплення невідомими адміністративних будівель, а також доволі великий розгул мародерів.

До слова, у великих містах збитки від "лутінга" склали, за приблизними підрахунками, близько 200 млн доларів США. Пропонуємо нашим читачам дізнатися про головні події в Казахстані станом на ранок, 8 січня.

Про це стало відомо завдяки повідомленням від чинного уряду, які перетворили на зведення місцеві новинні Telegram-канали.

Казахстан, фото: Instagram
Казахстан, фото: Instagram

- Прес-секретар Назарбаєва заявив, що екс-президент нікуди не їхав і знаходиться в столиці Казахстану.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

- В Алма-Аті почався новий бій.

- Миротворці ОДКБ почали виконувати охоронні функції в Нур-Султані. Місцеві силовики вирушили в Алма-Ату для участі в КТО.

- Колишній голова комітету нацбезпеки Казахстану Карім Масімов затриманий за фактом держзради.

- Всього в ході протестів затримано 4 404 людини.

- У по всій країні (включаючи Алма-Ату) відновлений доступ до платіжних сервісів двох найбільших банків— Halyk Bank і Kaspi. Вони працюють без Інтернету, достатньо мобільного зв'язку.

На відео-мітингувальники розбирають юрту і залишають площу в Актау:

Під час заворушень у Казахстані загинула дитина, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на омбудсмена Аружана Саїна.

5 січня в Алма-Аті шалена куля потрапила в 11-річного хлопчика, який гуляв вулицею зі своїми батьками.

А 7 січня до однієї з дитячих лікарень міста з тяжкими вогнепальними пораненнями доправили 15-річного підлітка. Автомобіль, яким вони їхали разом із батьком, розстріляли учасники заворушень. Наразі лікарі борються за життя обох.

Раніше повідомляли, у Казахстані резиденцію президента Токаєва перетворили на "решето": все в уламках скла, зі стелі просвічують дірки.

Як повідомляв Знай.uа, у Казахстані після бунтів почався справжній хаос: "вершники Скриптоніта" на конях, комендантська година і мародерство.

Знай.uа писав, на головній площі Казахстану влаштували АТО: в мережу потрапили кадри "зачистки" з Алма-Ати.