На офіційній сторінці Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook розповіли про те, що з першого січня 2022 року змінилася вартість первинної реєстрації автомобілів.

Зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, оскільки зріс розмір прожиткового мінімуму - на 88 гривень, тепер він, для працездатних українців, становить 2481 грн. У зв'язку з цим, якщо ціна на авто не перевищує 165 розмірів ПМ (409 365 грн), збір складе всього три відсотки.

Автомобіль. Фото: телеграм-портал lenta.dna
Автомобіль. Фото: телеграм-портал lenta.dna
Автомобіль. Фото: телеграм-портал lenta.dna

Якщо вартість знаходиться в проміжку між 165 і 290 розмірами прожиткового мінімуму - приблизно, від 400 до 720 тисяч гривень, тоді доведеться заплатити чотири відсотки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Але якщо ціна автомобіля перевищує вартість в 720 тисяч гривень, тоді, без урахування ПДВ, потрібно буде виплатити 5% суми.

Внесок, фото: МВС
Внесок, фото: МВС

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Мито, ПДВ, акцизний збір, а де військовий збір? Пенсіонерів ображати не варто, повністю підтримую! Спасибі за "корисну інформацію", "Ось маячня. Ти платиш податки, соціальні внески, ПДВ і ще 5%. Потужно", "Скільки можна їздити з червоним номером? У салоні сказали 10 днів. На сайтах 3 місяці", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, українцям підняли податки на зарплату-підвищення "мінімалки" не так приємно: скільки люди отримають на руки

Як повідомляв "Знай.ua", Мін'юст пояснив українцям, як повернути гроші після покупки квартири: можна навіть через три роки

Знай.ua писав, безробітним українцям дадуть 100 тисяч гривень на втілення мрії - як отримати гроші