З 1 грудня 2021 року була підвищена мінімальна зарплата в Україні - вона становить 6500 гривень, тоді як раніше була 6 тисяч.

Разом з тим збільшився і розмір мінімального страхового внеску ЄСВ, що передбачено законом України "Про державний бюджет-2021". Але ж підвищення "мінімалки" до цього рівня планувалося зробити ще в липні, але все змінилося через застереження щодо потенційних "інфляційних небезпек".

Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua
Зарплата у конвертах, фото: 1news.com.ua

Відповідно, разом з мінімальною зарплатою зріс і податок з 1170 до 1267,5 гривень. Чергове підвищення мінімалки заплановано на 1 жовтня 2022 року. З державного бюджету на цей рік, виплата зросте всього на 200 гривень, до 6700 гривень, а податок, у свою чергу, до 1306,5 грн.

Працівники з мінімальною зарплатою отримуватимуть, за вирахуванням податків, з 1 грудня по 30 вересня 2022 року - 5232,5 грн; з першого жовтня - 5393,5 грн. Офіційно працевлаштовані українці платять податки в розмірі близько двадцяти відсотків (19,5%): 18% з них - це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) і півтора відсотка - це військовий збір.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Статистика по середній зарплаті, скріншот: Weekly Economic Monitor
Статистика по середній зарплаті, скріншот: Weekly Economic Monitor

З Нового року зріс і розмір податку на нерухомість. Загальна ставка не повинна бути більше 1,5% мінімалки.

Нагадаємо, Мін'юст пояснив українцям, як повернути гроші після покупки квартири: можна навіть через три роки

Як повідомляв "Знай.ua", заробітчанам спростили процес працевлаштування в Польщі: новий термін роботи без дозволу та скасування документа про місце проживання

Знай.ua писав, українською правоохоронцям піднімуть зарплати вже в січні: голова Нацполіції ігор Клименко зробив заяву