Міністерство юстиції України, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, розповіло про обов'язкову процентну плату в ПФУ при купівлі квартири або іншої нерухомості.
Якщо це відбувається вперше - ви звільняєтеся від сплати збору, але є й інші категорії громадян, які не виробляють обов'язковий внесок у державне пенсійне страхування. Це стосується юридичних осіб, які купують нерухомість за бюджетні кошти, організацій іноземних держав при наявному імунітеті, і громадян, які перебували в черзі на отримання житла.

Нерухомість, скріншот: Youtube
Нерухомість, скріншот: Youtube

"При купівлі першого житла під час оформлення угоди у нотаріуса покупець пише заяву , що він не має права власності на житло і не набував його раніше (не приватизував, не успадковував, не отримував в дар, не купував частку в спільному майні подружжя). До заяви додаються інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про відсутність зареєстрованих прав власності на житло, а також дані про невикористання житлових чеків для приватизації", - йдеться в публікації.

Та особа, яка перебувала в черзі, потрібно підготувати документ від органу, який і займався веденням обліку такої черги. Якщо житло було придбано вперше кілька років тому, а також якщо був оплачений збір - є можливість повернути ці гроші.

Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"
Ціни на нерухомість, фото "Спецкор"

Для цього потрібно звернутися до суду, так як в законодавстві не закріплений термін, протягом якого є можливість повернути пенсійний збір.

Нагадаємо, українським правоохоронцям піднімуть зарплати вже в січні: голова Нацполіції ігор Клименко зробив заяву

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", розписатися і продати держвласність не вийде? У Мін'юсті розповіли все про правила укладення шлюбів

Знай.ua писав, як визначити походження дитини, якщо батьки не перебувають у шлюбі - поради від Мін'юсту