В Україні офіційно дозволили вводити бустерну дозу вакцини проти коронавірусної інфекції для всіх охочих. При цьому вік кандидатів може бути від 18 років, через півроку після завершення повного курсу вакцинації. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

Як пояснюють у відомстві, для введення бустерної дози обиратимуть переважно м-РНК-вакцини, такі як Moderna або Comirnaty від Pfizer.

Громадянам, які щепилися вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендують вводити бустерну дозу вакцини Pfizer.

Скрін, Facebook МОЗ
Скрін, Facebook МОЗ

Якщо ж зазначені мРНК-вакцини будуть відсутні в центрі вакцинації, в якості бустерної дози можна ввести інший препарат відповідно до дозволених і затверджених в Україні схем.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Після введення бустерної дози потрібно буде отримувати новий COVID-сертифікат, який буде дійсний впродовж 270 діб з дати введення вакцини. Згенерувати його можна буде в «Дії». Термін подачі заявки - наприкінці січня 2022 року. До того часу будуть діяти попередні сертифікати.

Щоб отримати бустерну дозу, потрібно звернутися до будь-якого пункту чи центру вакцинації від COVID-19.

Нагадаємо, що третє щеплення, "локдаун" і зустріч "Омікрона": у МОЗ показали, до чого готують українців на зиму 2022

Раніше повідомлялося, що в Україні змінили правила змішування доз різних вакцин: МОЗ повідомив про допустимі комбінації

Також, МОЗ оприлюднив список країн, де дійсні українські сертифікати про щеплення від Covid-19 - понад 60 напрямків.