У Польщі активізувалися російськомовні шахраї, які грабують українських заробітчан. Про це повідомляє портал UBR.

Тільки в третьому кварталі 2021-го в Польщі зафіксували 25 фактів крадіжки особистих даних і шахрайства на суму 931 тис.злотих ($228 тис.). Це найвищий результат за 13 років.

У сусідній країні працюють 1,5 мільйона українців, які часто стають шахраями. Аферисти збільшили свою активність перед святами.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

Так як багато банків Польщі мають російськомовних консультантів, то злочинці цим користуються. Часто українці отримують дзвінки від імені фінустанов і повідомляють різну інформацію: статок на рахунку, час останнього користування додатка, а також будь-яку іншу інформацію, яку можна використовувати для злому мобільного додатку.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також аферисти часто представляються працівниками служб, які проводять перепис населення, а вона зобов'язана для іноземців. Вони випитують дівоче прізвище матері та іншу конфіденційну інформацію також для доступу до рахунку.

Крім цього, аферисти в інтернеті розміщують оголошення про вакансії з хорошою оплатою праці без надмірних вимог. Для тих, хто відгукнувся просять надати конфіденціальну інформацію для доступу до рахунку.

Нагадаємо, Укрзалізниця "яскраво" привітала українців з новорічними святами-іскри летіли як від феєрверку: "Підготовка до 2222 року"

Як повідомляв Знай.uа, в Україну завозять тисячі бракованих петард і феєрверків, під загрозою діти - "опіки, травми рук, очей та обличчя"

Також в Україні Covid - 19 приніс медикам "зелений" Різдвяний подарунок: статистика МОЗ на 25 грудня. Оперативне зведення статистки по захворюваності Covid-19 в Україні за минулу добу