У Міністерстві юстиції України розповіли про те, як визначається пригода дитини, батьки якої не укладали офіційний шлюб. Що про це потрібно знати.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на акаунті міністерства в соціальній мережі Facebook.

За загальним правилом, в разі, коли мати і батько складаються між собою в зареєстрованому шлюбі, презюмується, що дитина походить від подружжя. В іншому випадку, це визначається або ж загальною заявою матері і батька, або ж за рішенням суду.

Ось, наприклад, якщо батьки не перебувають у шлюбі, а батько виявив бажання визначити своє батьківство, потрібно подати в органи опіки загальну заяву. Подавати його можна за місцем проживання пари, і також за місцем збереження актового запису про народження. Зробити це можна як до народження дитини, так і після.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Список необхідних документів:

  • спільна заява батьків дитини про визнання батьківства в письмовій формі;
  • паспорти або паспортні документи, що засвідчують особи батьків (одного з них).

Якщо заява про визнання батьківства не може бути подана особисто-вона може бути подана через представника або надіслана поштою за умови нотаріального засвідчення справжності підпису заявника на ній. Повноваження представника повинні бути нотаріально посвідчені дорученням представництва.

Права на дитину, фото: Мін'юст
Права на дитину, фото: Мін'юст

Потрібно відразу написати в заяві, яке прізвище буде присвоєно дитині.

Якщо чоловік не визнає себе батьком дитини, то справи вирішуються в судовому порядку.

Нагадаємо, що українець зажадав від Зеленського не платити пеню на аліменти, назвав багато причин: "живуть менше жінок"

Раніше повідомлялося, що українським чоловікам запропонували народити дитину в 2022 році: за" ухилення " штраф-1500 грн

Раніше повідомлялося, що зубсидія і борги по аліментах: у Мін'юсті відповіли на головне питання про житлову пільгу, хто не зможе отримати допомогу в 2022 році