Чоловік змінив все своє життя і присвятив його військовій службі, продовжує захищати цілісність України на її східних рубежах. Про долю пана Миколи з Генічеська розповіли в «Операції об'єднаних сил».

Як зазначається, 50-річний капітан Микола є заступником командира мотопіхотного батальйону однієї із мотопіхотних бригад, яка виконує бойові завдання на Луганщині.

Сам він родом із Генічеська Херсонської області, після закінчення суворовського училища вступив до Сімферопольського військового училища. Офіцером став у 1992 році на Дніпропетровщині, в 93-й механізованій дивізії. Саме там він навчився командній роботі, та за сімейними обставинами був змушений піти зі служби через п’ять років.

Скрін, Facebook ООС
Скрін, Facebook ООС

За словами пана Миколи, після війська він не цурався жодної складної роботи, а пізніше відкрив власну справу.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Найбільших висот у бізнесі досяг перед війною. В мене був, можна сказати, куротно-розважальний центр, де працювало близько 25 осіб. У нас виступали відомі артисти, була найкраща на всьому узбережжі кухня. Тому завжди було чимало людей з числа відпочивальників на Азовському морі», – згадує чоловік.

Проте війна змінила все в його житті. Довго не роздумуючи, офіцер запасу пішов на фронт.

Скрін, Facebook ООС
Скрін, Facebook ООС

«Здебільшого був заступником командира стрілецької роти із морально-психологічного забезпечення. Вже п’ять років служу в нашому мотопіхотному батальйоні. Розпочав на посаді заступника командира роти вогневої підтримки із МПЗ, згодом мене призначили на посаду ротного і став відповідати вже за бойову підготовку. Поступово наша рота стала однією із найкращих. Нещодавно мені запропонували посаду заступника комбата. Відтоді кількість моїх підлеглих зросла в рази. Проте енергії в мене вистачить, щоб наш батальйон став найкращим у мотопіхотній бригаді, а можливо й у всіх Збройних Силах України», – впевнений офіцер.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 1 січня обрав, хто командуватиме ЗСУ: ніякого відпочинку після Нового року.

Знай.ua писав, Володимир Зеленський знайшов приклад сильного українця - хлопець гідний наслідування: "його бажання здійснилося".

Знай.ua писав, військовий призов в Україні 2022 року: хто звільняється від служби в ЗСУ або залишиться в запасі