На сайті Президента України, яким зараз виступає Володимир Зеленський, з'явилася інформація про перший указ у 2022 році.

Глава держави призначив Юрія Галушкіна, досвідченого бойового генерала, командувачем Силами територіальної оборони ЗСУ. А також з першого січня в дію вводиться Закон "Про основи національного опору".

Зеленський і Байден, фото: Twitter
Зеленський і Байден, фото: Twitter

Відомо, що Юрій близько 20 років тому був учасником міжнародної миротворчої операції в Союзній Республіці Югославія, Косово, а з 2014 року брав участь у складі сил, залучених до антитерористичної операції (АТО), яка нині називається операція об'єднаних сил, на Донбасі. До січня 2015 року виконував обов'язки командувача Високомобільними десантними військами - сухопутні війська ЗСУ.

"З грудня 2019 року він проходив службу на посаді головного інспектора Міністерства оборони України, а з середини 2020-го – заступника головного інспектора", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Юрій Галушкін був нагороджений орденами Богдана Хмельницького (II та III ступеня) за професіоналізм, мужність, які були виявлені у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету, а також за вірність військовій присязі.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Нагадаємо, воєнний стан заборонить українцям переїжджати і змінювати прописку: все, що потрібно знати

Як повідомляв "Знай.ua", скинь, я передзвоню? Володимир Зеленський анонсував "побачення" з Джо Байденом, про що говоритимуть президенти

Знай.ua писав, військовий призов в Україні 2022 року: хто звільняється від служби в ЗСУ або залишиться в запасі