З'явилася інформація, що Антимонопольний комітет України наклав фінансові санкції на великий державний банк "Ощадбанк". Тепер банку доведеться за порушення законодавства про захист економічної конкуренції заплатити 503,5 тис. грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби АМКУ.

Ощадбанк. Фото: Вгороде.
Ощадбанк. Фото: Вгороде.
Ощадбанк. Фото: Вгороде.

Йдеться про зловживання банку його монопольним становищем під час участі в проекті "Муніципальна картка картка киянина". Банк, зокрема, був одноосібним учасником проєкту, самостійно встановлював порядок та умови відкриття та ведення карткових рахунків.

Ощадбанк, фото: znaj.ua
Ощадбанк, фото: znaj.ua

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

АМКУ визнав порушенням підключення платної послуги СМС-інформування як обов'язкової умови для отримання "Картка киянина", а також вимогу підключення платної послуги СМС-інформування для доступу до системи дистанційного банківського обслуговування в рамках проєкту.

Оскільки АТ "Ощадбанк" був єдиним банком-учасником проєкту "Муніципальна картка картка киянина", власники відповідних карток змушені були погоджуватися на його умови та мали фінансові витрати.

За ці два порушення на АТ Ощадбанк накладено штраф загальною сумою 503 552 гривні. Визначаючи суму штрафу, комітет врахував, що банк вже припинив порушення, не заперечував факт його вчинення і співпрацював з комітетом при розгляді справи.

Раніше повідомляли, українці крім 1000 від Зеленського можуть отримати ще 8 тисяч: у Мінсоцполітики нагадали про терміни.

Як повідомляв Знай.uа, у клієнтів "Ощадбанку" зніматимуть по 100 гривень щомісяця, як не втратити гроші з картки.

Знай.uа писав, Римма Зюбіна втратила всі заощадження на картці "Ощадбанку" - "Почула, що сама винна".