Новорічна ялинка може бути зрубана недаремно, якщо ви даєте їй друге життя. Після того, як новорічна красуня потішить на свята, можна здати її на переробку.
Про це розповіли у програмі "Твій день" на телеканалі 1+1.
Так, стало відомо, що вже з 4 січня у Києві запрацюють пункти утилізації, куди можна здати новорічну ялинку. За статистикою минулого року лише у Києві продали 500 тисяч новорічних ялинок, а утилізували тільки 14 тисяч. Інші ж просто викидали їх на смітники біля своїх будинків.

Продаж ялинок, скріншот: YouTube
Продаж ялинок, скріншот: YouTube

Всього по Києві буде 15 пунктів утилізації, вони будуть розташовані у кожному районі. Здати у такий пункт свою ялинку можна безкоштовно, і це не займе багато часу.

Сергій Лисенко, скріншот
Сергій Лисенко, скріншот

"Після подрібнення ялинок щепа, яка утвориться буде використана для внесення пристовбурних лунок для дерев та кущів. Ми дамо друге життя ялинкам і вони стануть органічним добривом", - розповів заступник директора КП УЗН Дарницького району Сергій Лисенко.

Для того аби здати ялинку у пункт утилізації потрібно звільнити її від усіх новорічних прикрас і все. Більше жодної підготовки вона не потребує.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще