Новий рік-це період шуму, веселощів, хлопавок, Олів'є, мандарин і феєрверків для всіх людей. Але для їх домашніх вихованців, зокрема, котиків - це може стати серйозним стресом.

Коти ніяк не можуть нам повідомити про свій дискомфорт або страх, а це може привести до серйозного стресу, який позначиться на здоров'ї мурчика. Тому ми підготували для вас посібник, який допоможе вашому коту пережити зустріч Нового 2022 року з тими ж теплими почуттями, що і у вас.

кіт
кіт

Всі ми віримо, що встигнемо помітити, проконтролювати, та й взагалі у мене кішка розумна, але хороший господар не буде ризикувати життям своєї кішки навіть заради красивого свята. Самовпевненість - це добре, коли ви ризикуєте своїм життям саме тому той, хто любить свою кішку прибере з її зони досяжності наступні речі...

1. Хвоя. Ялинка - це рослина, причому незнайома для кішки. Тому деякі хвостики можуть не втриматися і спробувати її голки на смак, навіть якщо ялинка пластмасова. Хвоя, або її синтетичний замінник може потрапити в шлунок, пошкодити або забити його.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

2. Гірлянда. Не потрібно довго пояснювати, як хвостики люблять погризти мотузочки або пластикові штучки. В результаті удар струмом, стислі зуби і смерть.

3. Іграшки. Купуємо такі на яких нічого відгризти або не можна розбити. Якщо на іграшках є висульки типу дощику або наклейки і кіт до них добереться, то поїдання всього цього — пряма дорога в реанімацію.

Новорічний кіт, фото Знай.uа
Новорічний кіт, фото Знай.uа

4. Дощик. Це найстрашніше. Справа в тому, що дощик являє собою дуже тонкий метал, який, потрапивши в стравохід, шлунок і кишечник, може пошматувати слизову і викликати непрохідність. Зазвичай котів в таких випадках відправляють на операційний стіл, але часто врятувати їх не вдається. Якщо ж він все-таки проковтнув і в задньому проході показався шматочок, то ні в якому разі НЕ ТЯГНУТИ, тому що ви поріжете анальний отвір!

5. СвічкИ. Багатьом здається, що котики відчувають жар за півметра і тому не доторкнуться до предметів, що його випромінюють. Практика показує зворотне. Нерідкі випадки, коли коти пхають ніс прямо в свічку і обпалюють собі вуса і шерсть. Це якщо пощастить. Якщо не пощастить, отримують опік носа і очей. У мережі є чимало відео, як коти загорялися від свічок. До того ж вихованець може перевернути свічки, поки вас не буде в кімнаті, — і почнеться пожежа.

Нагадаємо, скільки котикам потрібно пити водички - сухий корм може таїти небезпеку.

Раніше ми повідомляли, що хлопець начепив на котика камеру і розкрив таємницю, куди пухнастики вічно пропадають