На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій зажадали зменшити пеню по заборгованості з аліментів на дитину.

Розмістив дану ініціатива Тесля Володимир Вікторович у вівторок, 28 грудня.

У тексті він пише, що ситуація в світі і Україні склалася так, що людину чоловічої статі у випадки неоплати аліментів, пов'язаних наприклад з хворобою, або ж втраченою роботою, заганяє в борги, які людина не може виплатити тривалий час.

Більше мільйона чоловіків надалі будуть відправлені у віддалені місця за те, що вони не платять аліменти.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Чоловіки і так живуть менше жінок. Бездомні в основному чоловіки, яких викинули на вулицю їхні родичі. Згідно 196 Сімейного кодексу України: у разі виникнення заборгованості з вини особи, зобов'язаної сплачувати аліменти за рішенням суду або за домовленістю між батьками, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка суми несплачених аліментів за кожен день прострочення» - йдеться в тексті петиції.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

Чоловік попросив тверезо подивитися на ситуацію в Україні та світі, а також сильно зменшити пеню за несплату аліментів до 0,1% за кожен пропущений день.

За добу петиція набрала всього сім підписів, з 25 тисяч необхідних. Президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний її розглянути тільки в тому випадку, якщо певна кількість українців підтримає це рішення, і на це дається термін в 3 місяці.

Діти в школі, osvitoria
Діти в школі, osvitoria

Нагадаємо, що Мін'юст пояснив головні особливості спільного заповіту-дружині або чоловікові все, дітям-нічого

Раніше повідомлялося, що українці зможуть отримати житло в оренду на 30 років: які документи потрібні, інструкція Мін'юсту

Також, віддавати більше мінімалки щомісяця, поки не виповнилося 18: в Україні посилили відповідальність за несплату аліментів.