Стало відомо про те, що в 2022 році в Україні зростуть Стипендії для студентів. Вже з січня грошей стане більше, і це закладено в бюджеті.

Справа в тому, що студенти починаючи з січня будуть отримувати в півтора рази більше, а ось у студентів профтехучилищ - В 2,5 рази.

Виходить, що учні профтехучилищ замість 490 грн отримуватимуть тепер 1250 грн. Бакалаврам заплатять вже 1510 гривень, а якщо студент на підвищеній стипендії, то зовсім 1930 гривень. Студенти вузів - 2000 грн (підвищена - 2550 грн).

Стипендії, фото: вільне джерело
Стипендії, фото: вільне джерело

Президентська стипендія замість 2750 гривень тепер складатиме 4400, однак, все ще залежить від місця навчання, а також рівня студента. Стипендія від Кабміну за особливі заслуги також зросте і становитиме від 2500 грн до 4000 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, що ще на початку минулого року в Україні заявили про те, що червоний диплом буде скасований. Тепер всі випускники отримуватимуть документи однакового зразка, без поділів за кольором обкладинки.

Студенти, скріншот: YouTube
Студенти, скріншот: YouTube

Тепер, дані про особливі досягнення студента будуть записані в додатку до диплому. У світі практикуються різні варіанти цього: Honors Diploma (фактично та ж відмінність), відмітка, що випускник потрапив у 10% кращих, тощо.

Студент / фото: Pixabay
Студент / фото: Pixabay

За радянських часів червоні дипломи передбачали надбавку до зарплати, однак, в наш час це ніяк практично не впливає на працездатність, і вже ніхто не дивиться на колір вашої "скоринки".

Нагадаємо, що платимо за загальну площу, а не за житлову: українці вирішили, як відновити субсидії 2020 року

Раніше повідомлялося, що зтуденти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн

Також, 16-річним можуть дозволити ставати мерами і вступати в партії: деталі нового законопроекту