Митрополит Епіфаній поділився з парафіянами важливою і дуже потрібною інформацією про те, як зробити цей світ набагато кращим. За його словами, гнів, лихослів'я і лайка все глибше проникають в повсякденний побут. З ними можна зіткнутися навіть там, де ще нещодавно такі речі здавалися неприйнятними не тільки з християнської точки зору, але і з точки зору загальної культури.

Про це стало відомо завдяки новій публікації митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

Огидні вирази вживають в спілкуванні між батьки і діти, молодші дозволяють собі так говорити зі старшими.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

"На жаль, ця навала іноді захоплює навіть деяких з тих, хто за визначенням повинен подавати приклад і бути зразком – служителів Церкви. Коли люди все частіше читають, чують і бачать лайку і лихослів'я з боку інших, то спокушаються думкою, що це нібито щось прийнятне, нормальне, звичайне. Настанови апостола Павла повинні нагадати християнам, що лихослів'я, гнів, лють, лайка – не просто прояви низької культури або особливість звернення. Все це — прояви "стародавньої людини"", - розповідає митрополит.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Митрополит радить, якщо хтось помічає в собі схильність до такої поведінки, то нехай уважно поставляться до цього, як уважно ми ставимося до ознак хвороби, що проявляються в собі. Бо якщо не звертати уваги на ці ознаки, якщо вважати, що брудна мова, лайка і лихослів'я є лише особливим проявом свободи самовираження, а тому не боротися з ними в самих собі і в суспільстві – це буде таким же, як не звертати уваги на ознаки хвороби і не лікувати її.

"Дорогі брати і сестри, бажаю всім нам за допомогою Божої зберігати чистими наше серце і наші уста. Щоб слово наше, сказане або написане, завжди було гідним, стриманим, не оскверненим. Адже якщо ми самі, як християни, не будемо піклуватися про це і служити хорошим прикладом-то чого нам очікувати від зовнішніх? Ви-сіль землі – - каже Спаситель. - Якщо ж сіль втратить силу, то чим зробиш її солоною? людям (Мф. 5:13). Нехай від такого засудження береже нас Господь", - пише Єпіфаній.

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Митрополита Епіфанія, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, митрополит Епіфаній порадив, як правильно замолити гріхи перед Новим роком: "Нехай ліва рука не знає, що робить права".

Як повідомляв Знай.uа, перенесення Різдва на 25 грудня: митрополит Епіфаній сказав, Коли 7 січня піде в небуття.

Знай.uа писав, фотограф випадково зняла обличчя Ісуса Христа в хвилях океану: "Мене це дуже схвилювало".