На сторінці Голови Фонду "правової ініціативи" Віталія Шведова з'явилася інформація щодо необхідності оберігати природу, але при цьому виважено приймати рішення на державному рівні.

Вони повинні бути обгрунтовані і співмірні доходам та інтересам громадян. Однак "турбота" влади, за його словами, змушує піти наперекір через постійно пошук приводів для відбирання грошей у городян.

Підприємство, яке псує екологію, фото: Тернопіль
Підприємство, яке псує екологію, фото: Тернопіль

"I не важливо, чи є це захист навколишнього середовища, або безпека руху, або підприємництва, або щось ще. Потрібно змінювати підходи і принципи, створити умови, а потім притягати до відповідальності. Уряд прийняв постанову "Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд" в новій редакції", - пише Віталій у публікації.

Чорнобильський заповідник, фото: Facebook
Чорнобильський заповідник, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повідомляється, що за формулою розрахунку розмір збитку збільшується до десяти разів, щорічно індексуючись. Якщо відбувається незаконна рубка або пошкодження дерев і рослин - доведеться заплатити від 227 грн до 18 тисяч. Зниження або пошкодження лісових культур, природного підросту та інше, то тут вартість штрафу вже від 182 тисяч до 273 тис.грн. Пошкодження газонів і квітників - за один квадратний метр штраф у розмірі від 192 до 320 гривень.

Якщо стався незаконний збір грибів, за кожною такою доведеться заплатити 75 гривень. А за несанціоноване полювання, за оленя європейського, доведеться віддати десь 45 тисяч, за кабана 30 тис.

Нагадаємо, не чоловік, і не жінка: з 2022 року за вказівку статі у вакансіях роботодавців покарають штрафом

Як повідомляв "Знай.ua", військовий облік для жінок в Україні: Міноборони анонсувало "приписку" для вагітних і матерів з малолітніми дітьми

Знай.ua писав, українцям дали 30 днів, щоб передати землю на будівництво доріг - хочуть забирати ще легше, без проблем