Українцям розповіли про нову схему обману, через яку почали страждати пенсіонери. У чому вона полягає, і як уберегти себе і своїх близьких.

Про це розповіли користувачам мережі. Справа в тому, що в Україні, зокрема в Харківській області, знову активізувалися шахраї.

Пенсіонер отримала посилку через Нову Пошту від шахраїв з післяоперацією на його ім'я. Коли чоловік вже пішов з Пошти, то побачив, що там лежить просто шампунь і листівка. Тобто його просто обдурили.

Нова схема обману, фото: вільне джерело
Нова схема обману, фото: вільне джерело

"Мій батько живе в селищі і подумав, що ми йому щось відправили, заплатив посилку на 500 грн, йому дали коробку, в якій шампунь і листівка з "лохотроном". Мабуть, шахраї таким чином знущаються над пенсіонерами", - повідомили рідні чоловіки.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

До слова, на листівці було сказано про можливість виграти величезну суму грошей - 410 тисяч гривень. Для цього треба було зателефонувати за номером телефону, назвати номер карти, електронний ключ, а після чого вам повинні перерахувати всю суму.

Нова Пошта, фото Знай.uа
Нова Пошта, фото Знай.uа

Звичайно ж, це все розлучення на гроші, однак, багато хто все ж ведуться на цю схему обману в силу своєї недосвідченості.

Фахівці просять поговорити зі своїми рідними, щоб ті не велися на витівки аферистів, адже їх обдурити в такий спосіб дуже просто.

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

Як закінчилася історія з цим пенсіонером - невідомо, але, як мінімум на 500 гривень його вже обдурили.

Нагадаємо, що аферисти здають українцям квартири-привиди під Новий рік- "ціна виростає в 10 разів"

Раніше повідомлялося, що експерти підказали, як захистити свій автомобіль від злодіїв: "знайдіть фахівця з викрадення..."

Також, шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили.