Міністр соціальної політики Марін Лазебна розповіла, в яких випадках українці можуть втратити право на субсидію. Інтерв'ю з нею опубліковано на сайті Міністерства соцполітики.

Зараз ці соціальні виплати отримують близько 2,7 мільйона домогосподарств, 80% одержувачам субсидії вона була перепризначена автоматично. За словами заступника Міністра соціальної політики Віталія Музиченка, на отримання даної соціальної виплати слід орієнтуватися тим, у кого на оплату комуналки припадає не менше п'ятнадцяти відсотків бюджету.

Проте в деяких випадках субсидію можуть не тільки забрати, але і зажадати повернути отримані гроші. Про це повідомила Марина Лазебна.

Субсидія, скріншот: YouTube
Субсидія, скріншот: YouTube

"Якщо людина отримувала субсидію неправомірно, приховала інформацію про свої статки, то орган, який призначав допомогу, дійсно може надіслати листа з вимогою повернути надміру отримані кошти. Їх необхідно повернути на небюджетні рахунки структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, відкриті в Державному казначействі", - повідомила вона.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, Міністр соціальної політики зазначила, що якщо українець відмовиться повернути субсидію, то на нього можуть подати до суду.

Нагадаємо, що скільки відклав - так і живеш: українцям в деталях розповіли про нову систему накопичувальної пенсії-старт вже в 2022

Раніше повідомлялося, що Марина Лазебна пояснила, кому чекати суттєвих доплат до пенсії вже з грудня -" не менше 3000 гривень"

Також, школярі вимагають скасувати обов'язкове ЗНО з математики.