Вже незабаром Новий рік, саме тому у кожному обласному центрі України встановили святкові ялинки та декорації. Звісно ялинка та святкова ілюмінація тішить містян та гостям міста, однак зазвичай це влітає в копієчку.

Так, стало відомо, що українські міста витратили на новорічні святкування понад 50 мільйонів гривень. Проте, це підрахунок лише з 17 міських рад, які надали данні, передає "Чесно".

Інфографіка рух "Чесно"
Інфографіка рух "Чесно"

Цьогоріч найдорожчим святкування Нового року обійдеться мешканцям Запоріжжя та Одеси. У цих містах місцева влада виділила 10,5 та 12,7 млн грн відповідно. У столиці на святкування новорічних свят виділили понад 25 млн.

Головна ялинка Києва (Фото зі сторінки Folk Ukraine)
Головна ялинка Києва (Фото зі сторінки Folk Ukraine)

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Найдешевшим виявилося святкування у Тернополі, Львові, Полтаві та Івано-Франківську - 199 тисяч, 242 тисячі, 337 тисяч та 428 тисяч відповідно.

Головна ялинка Вінниці (Фото: Вінницька міська рада)
Головна ялинка Вінниці (Фото: Вінницька міська рада)

Варто зазначити, що основні статті новорічних витрат: подарунки дітям, монтаж ялинок, організація святкових заходів, декорації та облаштування фотозон.

Головна ялинка Львова (Фото: Львівська міська рада)
Головна ялинка Львова (Фото: Львівська міська рада)

Варто нагадати, що минулого року найдешевшим виявилося святкування у Львові, Хмельницькому, Рівному, Івано-Франківську та Херсоні. Найдорожче святкування було у місті Буча - майже по 108 грн на одного мешканця.

Нагадаємо, ідеальний спосіб, як розкрити правду про Дідуся Мороза своїм дітям: не тільки не засмутить, але і ощасливить

Також Знай писав, українці підтримали перенесення Різдва на 25 грудня: скільки відсотків хоче забути про 7 січня. Святкування Нового року відносно улюблене для жителів сходу і Півдня, молоді та чоловіків

Раніше Знай повідомляв, Володимир Зеленський привітав українців із Різдвом за Григоріанським календарем: "Всім міцного здоров'я та великого достатку"