Закінчується заключний тиждень грудня, який після себе залишає всього кілька будніх днів перед Новим Роком.
Останні кілька діб ми спостерігали, як в Україні може розгулятися морозна погода. Температура повітря падала все нижче і нижче, а вночі взагалі досягала до -20℃. Але ці часи минають, бо в наші регіони знову просувається тепло, про що свідчить карта Укргідрометцентру. Тепер стовпчики термометрів в денний час доби сфокусувалися близько нуля градусів, тоді як вночі ще буде холоднувато пересуватися по вулицях.

Погода в Україні, фото з pxhere
Погода в Україні, фото з pxhere

Відомий синоптик Наталка Діденко вже встигла висловитися щодо прогнозу на 24 грудня.

"Україна виявиться ареною найрізноманітнішої погоди, яку тільки можна уявити. У п'ятницю, як і обіцяла, до нас вже розминається інша повітряна маса, яка посуне антициклон і принесе потепління.Але не скрізь. З фронтами примчить сильний південно-західний вітер, будьте обережні. На дорогах залишиться ожеледиця і через опади приєднається снігова каша, тому ситуація на дорогах і тротуарах ускладниться. При переході снігу в мокрий очікується налипання мокрого снігу", - пише вона в публікації.

У п'ятницю, 24 грудня 2021 року, ситуація йде наступним чином — стовпчики термометрів покажуть — -5℃ ...+ 4℃ вдень і -18℃ ...-5℃ вночі у всіх областях. Холодно буде жителям східних регіонів, в західних областях вже спостерігається плюсова температура. Вітер на рівні 7-12 метрів в секунду (південно-західного напрямку). Температура повітря в Києві буде близько 0℃ ...-2℃ вдень, вночі -10℃ ...-12℃.

Прогноз погоди на 24 грудня, скріншот: Укргідрометцентр
Прогноз погоди на 24 грудня, скріншот: Укргідрометцентр

Нагадаємо, частина Києва вночі засипало снігом: 80 тонн білого дива, Камази і +3 за вікном

Як повідомляв "Знай.ua", як захиститися від обмороження при холодах: поради лікаря для українців на зиму 2022

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Знай.ua писав, українців попередили про різку зміну погоди з похолоданням до -18: коли і де чекати морозів