У Дніпрі оперативники СБУ затримали чоловіка, який видавав себе за "президента України" і мав намір повалити нинішню владу, а також запрошував однодумців у свій " всеукраїнський національний конгрес".

Про це повідомили в СБУ. За даними правоохоронців, він заперечував легітимність нинішньої української влади і закликав до насильницького її повалення.

Чоловік запрошував однодумців до лав "Всеукраїнського Національного конгресу" і намагався сформувати тіньовий уряд. При цьому на перших же зборах липового конгресу його обрали "президентом України". Також він призначив "голову Верховної Ради", "прем'єр-міністра", "керівників" силових відомств, а діючі держоргани вони визнали "терористичними структурами".

Затриманий "президент", фото СБУ
Затриманий "президент", фото СБУ

Крім того він намагався домогтися підтримки ветеранів АТО і військових ЗСУ. Розраховував досягти цього, закріпивши за своїми прихильниками першочерговим розпорядженням право мати вогнепальну зброю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В ході обшуку у зловмисника вилучили:

  • печатки та бланки фейкових псевдоутворень;
  • комп'ютерну техніку та мобільні телефони;
  • "фейкові" розпорядження і "дипломатичні паспорти".

Затриманий "президент", фото СБУ
Затриманий "президент", фото СБУ

Наразі лідеру псевдонародовладдя оголосили про підозру за ст. 109 "Дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади" Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, чоловіків без сертифікатів силою виштовхали з автобуса під крики пасажирів: довелося викликати копів

Як повідомляв Знай.uа, арестували майно за борги? У Мін'юсті розповіли, як повернути його собі

Також портал Знай.uа писав, що у МОЗ розповіли, навіщо носити маски навіть вакцинованим: "Максимізує захист"