Україну охопить тепла "хвиля"

До святкової новорічної ночі залишається менше 10 днів. Тож, чи не головним бажанням, що об'єднує між собою тисячі українців є по-справжньому зимова погода 31 грудня – хтось мріє родиною піти до головної ялинки міста, а хтось відправитись в один з цікавих економ-турів на Західну Україну. Як би там не було, а сніжки і помірний морозець стали б гарним подарунком для більшості громадян. Яким обіцяє бути найближчий тиждень та щодо прогнозів на Новий Рік, дізнавалися Знай.ua.

Зима, мороз - фото Знай.ua
Зима, мороз - фото Знай.ua

Грудневий "рекорд": коли чекати?

Як попереджають експерти, сьогоднішня і завтрашня ночі будуть найхолоднішими за весь грудень – причому, таки показники спостерігатимуться по всій Україні.

"В столиці та Київській області температура опуститься до -20°. Обумовлено це тим, що пройшов відповідний циклон – відбувся "закид" арктичного повітря. Циклон, який приніс до Києва сніг, спровокував вторгнення арктичного холодного повітря, який накрив всю Україну без виключень. А також Східну Європу і навіть дійшов до Туреччини", - повідомляє Знай.ua еколог, працівник Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко.

Замети, зима - фото Знай.ua
Замети, зима - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аналогічна температурний рекорд до -20° очікується і на Сході країни.

У Західних регіонах нічні морози будуть більш поблажливими – тут стовпчики термометра опустяться до -12 - -14°. Виключенням стане улюблені сотнями туристів курортні Карпати – тут найнижчі показники сягатимуть -20 - -25°.

Офіс президента, новорічне містечко - фото Знай.ua
Офіс президента, новорічне містечко - фото Знай.ua

Морози змінить потепління – сніг і дощі

Та вже невдовзі ці рекордно холодні показники змінять "плюсові". Наприкінці цього тижня на Україну очікує потепління.

"Вже з п'ятниці почнеться потепління по всій країні – воно розпочнеться з Заходу. І поступово ця полоса теплого повітря просуватиметься до Центру і на Схід. Цей атмосферний фронт принесе досить суттєву відлигу на Заході, помірну відлигу на Півночі – зокрема, і в Києві", - ділиться з нами Олександр Соколенко.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

Поступове підвищення температури спостерігатиметься в столиці вже з четверга на п'ятницю – нічні морози вже не будуть такими низькими і сягатимуть близько -10°.

"А з п'ятниці на суботу буде період максимальної температури, коли випадатимуть опади – у вигляді дощу або дощу зі снігом. І температура до суботи на Півночі вийде на 0°. Оскільки ця тепла хвиля йде із Заходу, на Сході потеплішає дещо пізніше", - зазначає експерт.

Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua
Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua

Максимальні показники фіксуватимуться на Півдні України – тут температура у вихідні дійде до +10 - +15°.

Чого чекати на Новий Рік?

Як би не хотілося залишити сьогоднішню зимову красу до новорічної ночі, та навряд чи це здійсниться.

"Є вірогідність, що наступного тижня в Україні почнуться температурні "каруселі" – від відлиги до суттєвих морозів. Грудень – найтепліший місяць зими, оскільки океан ще не встигає остигнути і до нас надходять більш теплі повітряні маси Західної Європи. За статистикою, у нас кожний другий Новий рік – при плюсовій температурі, тож цілком можливо, що ці новорічні свята припадуть на плюсову температуру", - відзначає еколог, працівник Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко.

Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua
Ожеледиця, крижані дерева - фото Знай.ua

Та поки фахівці не беруться 100%-во прогнозувати, якою буде погода у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня.

Але "плюсовий" варіант із похмурою погодою та дощем вже прогнозують і інтернет-портали.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Рада готує українцям подарунок "під ялинку" – деталі і строки: 7 видів безкоштовних медпослуг і мінімалка 20 тисяч.