Знай.ua склали цікаву та корисну добірку

До Нового Року залишається 10 днів, та розпланувати свої святкові дні поки вдалося далеко не всім. Якщо відпочити по "гарячій" ціні в Єгипті, Грузії чи Ірландії зможе собі дозволити не кожна родина, то перелік турів пейзажними краєвидами України прийдеться "по кишені" багатьом українцям. Де можна яскраво та насичено відпочити, вклавшись у 2 тис грн і, разом з тим, зекономити на проїзді, дізнавалися Знай.ua.

Озеро Синевир - фото karpaty.love
Озеро Синевир - фото karpaty.love

Синевир, лижі та інтерактивні музеї

У топі найдешевших 3-денних турів – "10 родзинок Закарпаття", вартістю у 1295 грн з людини. На відвідувачів очікує насичена мандрівка до таємничого замку Шенборна із 365 вікнами і 12 входами і озера Синевир.

Скріншот
Скріншот

А вдосталь покататися на лижах та відвідати інтерактивні музеї українці зможуть, придбавши 2-денний тур за 895 грн.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Скріншот
Скріншот

Варто додати, що мандрівки відбуваються на автобусі і з дотриманням карантинних правил безпеки.

"Подорожі проводяться із дотриманням рекомендацій МОЗ щодо карантинних обмежень. Транспортні засоби проходять вологе прибирання дезінфікуючими та миючими засобами перед кожним рейсом, а перед посадкою кожному туристу міряють температуру. Особам з підвищеною температурою чи з ознаками ГРВІ буде відмовлено у посадці", - повідомляє Знай.ua менеджер одного з туристичних агентств Євген Найчевич.

Поліція - фото Патрульна поліція України
Поліція - фото Патрульна поліція України

Трошки дорожчими, але не менш цікавими, стануть ще два 3-денних тури.

Це "Релакс в термальних водах Закарпаття" – за 1895 грн з людини туристи побачать замок Сент-Міклош, замок в Ужгороді та покупаються в термальних басейнах.

Скріншот
Скріншот

А за 3590 грн на відпочиваючих чекають розваги в Буковелі, гуцульські забави та відвідування місцевих музеїв.

Скріншот
Скріншот

Хотин і Кам'янець-Подільський: замки, печери і водоспад

Зустріти 2022 рік можна і в Хмельницькій області – туроператори пропонують насичену 3-денну програму в Кам'янці-Подільському.

За 2500 грн учасники туру відсвяткують Новий Рік у Кам'янці-Подільському, а потім відправляться на екскурсії до Хотину, гіпсової печери Вертеби та на СПА-процедури у відоме село Оришківці.

Кам'янець-Подільський - фото youngsoul.co.ua
Кам'янець-Подільський - фото youngsoul.co.ua

Якщо ж новорічні свята у вас вже розплановані, відвідати зимові "перлини" і вдосталь накататися на санчатах сніговими заметами одразу на кількох гірськолижних курортах Західної України ви зможете і на Різдво.

Такий 4- та 5-денний тур обійдеться у 2500 – 2900 грн.

Скріншот
Скріншот

"4-денний тур включає в себе катання на санчатах та лижах на гірськолижних курортах Драгобрат і Буковель, екскурсійну програм з відвідуванням краєвидів – водоспадів, Яремче, Верховини, а також дегустацію місцевих наливок. А 5-денний – відвідування міста-фортеці Тустань, водоспаду "Шипіт" та курортів "Плай" та "Пилипець"- ділиться з нами менеджер компанії з організації етно-турів.

Буковель - фото bukovel.com
Буковель - фото bukovel.com

Економимо на проїзді: як вкластися в "тисячу Зе"?

Оскільки більшість новорічних турів розпочинається зі Львову, ми вирішили прорахувати, скільки з сімейного бюджету додатково потрібно буде витратити на дорогу.

І тут для українців, які вже вакцинувалися від коронавірусу, в нагоді як раз стане так звана "тисяча Зеленського" – авіа- та залізничні квитки зазначені у запропонованому загальному переліку послуг і товарів, які можна придбати за цю 1000 грн.

Квитки, аеропорт - фото з Фейсбук
Квитки, аеропорт - фото з Фейсбук

Орієнтовну дату "старту" ми обирали 29-30 грудня. І одразу можемо сказати, що на "бонусний" переліт у святкові дні розраховувати не варто.

Вартість авіаквитків з Києва до Львову коливається від 1600 до 6400 грн.

Скріншот
Скріншот

А от варіант поїздки на поїзді – куди оптимальніший. Доїхати зі столиці до старовинного Львову можна за 270 – 470 грн.

Скріншот
Скріншот

З Харкова залізничні квитки обійдуться дещо дорожче: 485 грн – в купе "Економ", 721 грн – в купе "Стандарт", а в купе "Покращеному" – у 1113 грн.

Скріншот
Скріншот

Виходить, що, за найменшими підрахунками, на це доведеться витратити від 450 (з Києва) до 950 грн (з Харкова). Покрити проїзд за "тисячу Зеленського" вийде повністю в обох випадках.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Кабмін зробив передноворічне замовлення на 9,5 млн - гуцульські сосни, "марафет" ліфту і подарункові годинники.