Знай.ua склав корисну добірку

Незважаючи на другий рік "коронавірусної" блокади, новорічні свята залишаються чимось казковим і чарівним для тисяч українців. І, якщо ви не встигли придбати путівки до іншої країни, де хотіли б зустріти Новий Рік та Різдво із друзями чи коханою половинкою, не варто сумувати – варіанти ще залишилися. Які напрямки сьогодні є найдешевшими та що треба зробити, аби вас не "завернули" на кордоні, дізнавалися Знай.ua.

Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Розібрані на 70 %: економ-варіант – це Єгипет

Найбагатшим на пропозиції і, водночас найдешевшим напрямком, наразі є сонячний Єгипет.

"Угорщина, Грузія, Єгипет, Туреччина, Туніс, Іспанія, Чорногорія – ці напрямки цього року є найпопулярнішими. Непроста ситуація із коронавірусом не дає на 100 % повернутися у "доковідний" період – якщо раніше у 20-х числах грудня залишалися лічені путівки з дешевих варіантів, то зараз вони розібрані лише на 60-70 %. Наразі існує чимало економ-пропозицій з відпочинку в Єгипті", - повідомляє Знай.ua менеджер одного зі столичних турагенств Анастасія Демчук.

Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відпочинок у 5-зірковому готелі із харчуванням "все включено" в курортах Хургада та Шарм-еш-Шейх коштуватиме від 14,2 до 15 тис грн. Це – ціна за тур на двох з 24 по 31 грудня.

Скріншот
Скріншот

Різдвяний же тиждень в Єгипті коштуватиме на 2 тисячі дорожче – вартість туру з 5 по 12 січня, в середньому, коштує 16 – 16, 5 тис грн.

Скріншот
Скріншот

Грузія, Туреччина і політ до Ірландії

Та, якщо до Єгипту "гарячих" варіантів ще залишилося чимало, то різдвяний вікенд в Туреччині обійдеться у 26 – 27 тис грн за 2 дорослих.

Скріншот
Скріншот

За суму від 16,5 до 17,5 тис грн на 2 дорослих ви зможете провести новорічно-різдвяні свята у Грузії.

Бакуріані, Грузія - фото тv-georgia.com
Бакуріані, Грузія - фото тv-georgia.com

Саме стільки коштуватиме 6-денний відпочинок в Батумі та пейзажному Бакуріані у тризіркових готелях – щоправда, або без харчування або лише зі сніданком.

Скріншот
Скріншот

Майже стільки ж коштуватиме поїздка до гірськолижної Туреччини – путівку до міста Кайсери сьогодні можна придбати за 8 – 8,4 тис грн на 1 людину. У таку ціну обійдеться 5-денний відпочинок в період з 23 по 29 грудня.

Скріншот
Скріншот

Одним з найдоступніших поки є "гарячі" путівки до іспанського міста краєвидів – Барселони. 7-денний відпочинок на 2 дорослих зі сніданком з 3 по 10 січня обійдеться у 33 – 35 тис грн.

Скріншот
Скріншот

Хоча деякі українці вибудовують маршрути мандрівки власноруч, не покладаючись на агентства.

До деяких країн сьогодні ще можна придбати квитки за 30-35 євро. Серед них – Італія, Ірландія, Греція.

Скріншот
Скріншот

"Ми з дружиною раз на півроку обов'язково кудись летимо – цього разу це буде Ірландія. Головний "хід" – це бронь маленьких готелів не в центрі міста, а десь ближче до природної зони. Під Новий Рік там часто номери залишаються нерозібраними і у грудні їх пускають за значно меншими цінами. А, наприклад, акційні квитки "туди" на 2 січня ми придбали у листопаді за 40 євро, а зворотні на 9 січня ось лише днями за 35 євро", – розповідає 52-річний киянин Володимир Райзулін.

Гірсько-лижний курорт, Кайсери - фото ski-atlas
Гірсько-лижний курорт, Кайсери - фото ski-atlas

"Відкриті" країни, програма ДРУГ і +1 тест

Для більшості країн сьогодні обов'язково потрібні "антиковідні" документи – це або довідка про вакцинацію, або свіжий негативний тест на коронавірус (не більше 72 годин).

"Без довідки про вакцинацію або негативних тестів на COVID-19 до деяких країн наразі поки можна потрапити – наприклад, до Болгарії, Македонії, Домінікани, Мексики. Та варто враховувати і те, що в більшості країн турист обов'язково має здати тест по проїзду – у разі "позитивного" результату вас попросять просидіти в карантині щонайменше 1 тиждень", - підкреслює менеджер туристичного агентства Анастасія Демчук.

Аби вас не "завернули" на кордоні, слід заздалегідь подумати про це і здати тест на коронавірус – його вартість становить 690 – 750 грн.

Вакцинація, фото: znaj.ua
Вакцинація, фото: znaj.ua

Причому, такі казуси вже неодноразово траплялися як зі звичайними українцями, так і з нардепами.

"Я вакцинована, тому дізналася про хворобу, зробивши ПЦР для виїзду за кордон. Повторний тест теж виявився позитивним, як би мені не хотілося вірити в помилку. Тиждень мав би бути моєю відпусткою, але життя, як бачимо, вносить свої корективи", - зазначає член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Перш ніж відправлятися за кордон, ви можете налагодити оперативний зв'язок з МЗС щодо попередження про надзвичайні ситуації та оперативну допомогу при подорожах.

Для цього потрібно заповнити форму у відповідному розділі ДРУГ ("Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон") на сайті Міністерства закордонних справ.

Скріншот
Скріншот

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Кабмін витратить майже 1,5 млн на новорічні кульки і подарункові "гаджети".